Osaajapula on merkittävä liiketoiminnan este PK-yrityksille. Tämä näkyy usein niin, että työpaikkailmoituksiin saadaan vastauksia, mutta hakijoiden tarjoama osaaminen ei vastaa yrityksen tarvetta. Samaan aikaan yrityksen omia resursseja ei ole järkevää käyttää hakijoiden osaamisvajeen korjaamiseen. Ratkaisuna tähän tilanteeseen tarjoamme ammatillisia lyhytkoulutuksia palveluna.

 

Koulutukset räätälöidään asiakkaan tarpeisiin ja yksityiskohdista sovitaan yhdessä ennen asiakkaan sitoutumista projektiin. Koulutukset soveltuvat niin uuden henkilöstön hankintaan, kuin myös nykyisen henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja suunnittelu vaiheessa onkin hyvä tarkastella yrityksen nykyisiä ja mahdollisia tarpeita laajasti.

 

 

Palveluprosessin vaiheet:

Asiakastarpeen kartoitus

Projekti- ja koulutussuunnitelman luonti ja hyväksyminen

Koulutettavien hankinta

Koulutuksen toteutus ja koulutettavien arviointi

Palkattavien valinta ja rekrytointi

 

Sisältää julkiseen rahoitukseen liittyvän arvioinnin ja hakemukset

 

 

Koulutusmenetelmät:

Lähiopetus

Digitaalinen oppimispolku

Työssäoppiminen

 

 

HeadCount Oy tuottaa koulutus palvelut yhteistyössä Arffman Oy:n kanssa. Näin asiakkaamme saa käyttöönsä sekä henkilöstöpalvelu-, että koulutusalan kokeneet asiantuntijat koordinoidusti yhdestä paikasta.

Ammatilliset lyhytkoulutukset

Henkilöstöpalvelualan sekä koulutusalan asiantuntijat koordinoidusti yhdestä paikasta

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ

Yhteystiedot

Olemme Henkilöstöpalveluyritysten Liitto HPL:n jäsen ja sitoutuneet noudattamaan toiminnassamme sen määrittämiä toiminta- ja vastuullisuusperiaatteita.

Seuraa meitä sosiaalisen median kanavissa: